Organisator Michiel Heijmans houdt tweede ‘fotowolk’

Foto door Michiel Heijmans, genomen tijdens de fotowolk van 18 november
Foto: Michiel Heijmans

Organisator Michiel Heijmans uit Wijchen heeft besloten na een succesvolle eerste ‘fotowolk’ afgelopen maand, een tweede editie te houden op donderdag 9 december.

Tijdens deze fotowolk (photowalk of fotowandeling) bezoekt de groep fotografen de Nijmeegse winkelstraten. De focus ligt op straatfotografie: het vastleggen van het dagelijkse leven.

Opvallende kleur

De fotowandeling begint met een korte uitleg van organisator Michiel Heijmans. “Na de vorige wandeling werd de vraag gesteld waar ik zelf nu op let als ik een fotowandeling maak. Dat kan een opvallende kleur zijn of juist lichtval. Bij het begin van de komende wandeling zal ik daar meer over uitleggen.”

Opdracht

Ook krijgen de fotografen een opdracht mee. Vorige keer was dat om iets ‘ronds’ te fotograferen. “Dat laat je anders naar de dingen kijken”, aldus Heijmans. De onderkant van een weggegooid blikje wordt zo volgens hem opeens een interessant onderwerp.

De wandeling start om 9.30 uur bij het Valkhof Museum in Nijmegen en duurt ongeveer 2,5 uur. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via de website.

 

 

Reacties

Cookieinstellingen