Kasteel Hernen meest ‘Kidsproof’ van Gelderland

Foto: GLK

Kasteel Hernen is het meest Kidsproof Museum in Gelderland. Dit jaar werd voor de tiende keer een inspectie gehouden om te kijken welk museum leuk en leerzaam is voor kinderen. Bij deze publieksprijs scoorde Kasteel Hernen een 9.

Het afgelopen jaar was een bijzonder jaar: het was het 10e inspecteursjubileum, maar ook een jaar waarin de musea lang gesloten waren. Toch kwamen er heel veel kinderen naar de musea en werden er het afgelopen jaar bijna 8000 museuminspecties ingevuld.

Hernen

Alle musea die tussen november 2020 en oktober 2021 35 of meer inspecties kregen met een gemiddeld cijfer van 8 of hoger, mogen zich Kidsproof noemen.

In Kasteel Hernen kunnen kinderen met een pratende lantaarn als gids een stap terug in de tijd doen. De kasteelheer vertelt hoe in het zestiende-eeuwse kasteel de verdediging plaatsmaakte voor wooncomfort. Verder zijn er licht – en geluidseffecten.

Discovery

Discovery Museum in Kerkrade haalde de hoogste gemiddelde score: een 9,16 uit 65 inspecties, en mag zich een heel jaar lang het meest Kidsproof museum van Nederland noemen!

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen