Roy Makaay in trainersstaf Rangers FC

Roy Makaay tekent het contract bij Rangers FC.
Foto: LinkedIn Roy Makaay

De uit Wijchen afkomstige Roy Makaay is assistent-trainer bij Rangers FC geworden. Hij is door Giovanni van Bronckhorst, die is aangesteld als hoofdtrainer, meegenomen naar Schotland.

Op LinkedIn schrijft Makaay: ‘Very proud to announce I’ll be joining the new @rangersfc coaching staff. Grateful for the opportunity and looking forward to working with the team.’

Op de site van de Schotse topploeg staat: ‘Makaay enjoyed a fabulous playing career in Holland, Spain and Germany.’

SC Woezik

De in Wijchen geboren Makaay (9 maart 1975) heef een rijke carrière als voetballer achter zich. Na een amateurcarrière bij SC Woezik, SC DIOSA (Balgoij) en SV Blauw Wit (Nijmegen) kwam hij bij Vitesse terecht. Daarna speelde hij bij CD Tenerife, Deportivo La Coruña, Bayern München en Feyenoord. Hij kwam 43 keer uit voor het Nederlands voetbalelftal en scoorde daarin 6 keer.

Tijdens zijn loopbaan als spits behaalde Makaay diverse grote prijzen en won persoonlijk het topscorersklassement van de Primera División en de Europese Gouden Schoen.

Spitsentrainer

In 2010 zette hij een punt achter zijn carrière en werd hij jeugdtrainer bij Feyenoord. Van 2015 tot 2019 was hij in Rotterdam spitsentrainer en trainer van Jong Feyenoord. Na het opstappen van Jaap Stam als hoofdtrainer werd ook Makaay in Rotterdam ontslagen.

Reacties

Cookieinstellingen