Rozenvakken Aalsburg en Wijchens Meer vervangen

Het Wijchens Meer met rechts de wijk Aalsburg
Het Wijchens Meer met rechts de wijk Aalsburg
Foto: Google Maps

De gemeente wil komend voorjaar tussen de wijk Aalsburg en het Wijchens Meer de heester- en rozenvakken vervangen. De reden is dat er veel wortelonkruiden in zitten en de planten slecht groeien. Hierdoor zijn de vakken niet meer te onderhouden op het gewenste niveau.

Het gaat om de heestervakken langs de 19e en 20e straat in de Aalsburg en de rozenvakken in het bosplantsoen rond de woningen. De rozen en heesters langs de Aalsburg 19e en 20e straat worden vervangen door een mengsel van een sierheester en een vaste plant. Langs de 19e straat komt ook een strook met sierheesters en een gemengde haag om te voorkomen dat bij balspellen de bal in de beplanting of op de weg rolt.

Het trapveldje bij de 19e straat in Aalsburg. Foto: Gemeente Wijchen

Kruidenbermen

Op twee plekken rond het trapveld komen enkele kleine bomen en solitaire heesters. Ook worden op een paar plekken rond het trapveld kruidenbermen ingezaaid. Deze worden maar een keer per jaar gemaaid (ecologisch bermbeheer) om planten, dieren, insecten, bijen en vlinders uit de omgeving te helpen en de biodiversiteit te verhogen.
De rozen in het bosplantsoen worden vervangen met een laagbosplantsoenmengsel. Op enkele plekken komen solitaire heesters.

Tekeningen

Bewoners kunnen op de website van de gemeente op tekeningen bekijken welke en waar de diverse plantensoorten komen. Wie vragen of opmerkingen heeft kan nog tot en met vandaag, vrijdag 10 december, bellen met de gemeente via telefoonnummer 088-432 72 12 of een e-mail naar [email protected] sturen onder vermelding van ‘Rozenvakken t.a.v. M. de Kraker’.

Nadat alle reacties binnen zijn wordt waar het nodig is het beplantingsplan aangepast. De gemeente Wijchen wil de kruidenbermen nog deze maand aanleggen. De plantwerkzaamheden worden in het voorjaar 2022 gestart.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen