Nu ook een luiercontainer in Bergharen

De brengcontainer voor luiers in Bergharen
De brengcontainer voor luiers in Bergharen
Foto: Gemeente Wijchen

Het aantal locaties met containers voor luiers en incontinentiemateriaal is uitgebreid. Sinds afgelopen zaterdag staat er ook een brengcontainer in Bergharen bij de glasbakken aan de Dorpsstraat.

Luiers en incontinentiemateriaal worden vanaf 1 november in Wijchen gescheiden ingezameld. Zo kan er meer afval worden gebruikt als grondstof. De gemeente Wijchen en de Dar willen met de gescheiden luierinzameling zorgen voor minder restafval. Hoe beter bewoners hun afval scheiden, hoe minder restafval er wordt overgehouden.

Locaties

De locaties waar containers staan waar de zakken met luiers en incontinentiemateriaal weggebracht kunnen worden, zijn:

Bron: Dar

 

Voor het scheiden van luiers en incontinentiemateriaal gebruiken bewoners speciale zakken. Deze gratis zakken kunnen zij op verschillende locaties halen. Bijvoorbeeld bij huisartspraktijken en apotheken. In de luierzakken mogen gebruikte luiers van baby’s en kinderen en gebruikt incontinentiemateriaal.

Toegangspas

Volle luierzakken brengen bewoners naar een speciale luiercontainer. Zij bepalen zelf wanneer ze een volle luierzak naar de luiercontainer brengen. Wijchenaren hebben toegang nodig om met hun afvalpas de luiercontainer te openen. Deze afvalpas gebruiken zij ook om de ondergrondse restafvalcontainer te openen. Toegang kunnen zij digitaal aanvragen via de website van de Dar.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen