Lijn 99 langs Alverna gaat minder vaak rijden

Foto: Bravo

In Brabant rijden Arriva en Hermes vanaf 9 januari 2022 een aangepaste busdienstregeling. Door corona is het aantal reizigers teruggelopen.

Door de aangepaste dienstregeling wordt een aantal trajecten ingekort en een enkele keer wordt tijdens rustige momenten het aantal ritten verminderd of vervalt een buslijn. Voor de meeste reizigers verandert er niets of is er een goed alternatief volgens de vervoerders.

Alverna

Een van de lijnen die een andere dienstregeling krijgt is lijn 99 Uden-Grave-Nijmegen van Breng (Hermes) en Bravo (Arriva). Deze lijn heeft onder meer een aantal haltes in Alverna. Dat zijn Rijdtsestraat (1), Huurlingsedam (2) , Oosterweg (3), Heumenseweg (4), Havenweg (5) en Teersdijk (6). Op deze lijn gaan de bussen op werkdagen vooral tussen Grave en Nijmegen minder vaak rijden. Er vervallen een aantal spitsritten en avondritten. Voor de juiste dienstregeling kan het best de website geraadpleegd worden.

Route

De lijn 99 is ontstaan in 2003, toen buslijn 21 van Nijmegen naar Eindhoven in Uden in tweeën werd geknipt. Het deel tussen Uden en Eindhoven bleef onder lijn 21 vallen, terwijl het deel tussen Nijmegen en Uden lijn 99 werd. Sindsdien is de route grotendeels hetzelfde gebleven.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen