Boek over verleden, heden en toekomst Hospice Wijchen

Foto: Hospice Wijchen

Alle vrijwilligers van het hospice in Wijchen krijgen bij de kerstattentie dit jaar ook het boek Een dorpsgenoot laat je niet alleen sterven. Het is een boek over het ontstaan van het hospice en over de eerste 5 jaar van bestaan.

In het rijk met foto’s geïllustreerde boek gaat schrijver Ton van Dillen terug naar donderdagmiddag 17 januari 2008, toen tijdens een studiebijeenkomst in het nog niet gerestaureerde kasteel het idee werd geopperd om in Wijchen een hospice te openen.

Bouw

Dit idee werd vervolgens door veel Wijchenaren omarmd en gedurende enkele jaren werden de handen ineengeslagen om het plan te realiseren. Velen hielpen mee aan de bouw van het hospice aan de Fazantstraat in Wijchen, zoals gepensioneerde bouwvakkers, uitvoerders, een bouwpastoor, bedrijven en instellingen die voor een appel en een ei hun diensten aanboden, certificaathouders en donateurs die geld gaven, bestuursleden, coördinatoren en vrijwilligers.

Toekomst

In het tweede hoofdstuk wordt het reilen en zeilen van zowel het hospice als van de sectie Thuiswaken beschreven en wordt verteld wat er gebeurde tussen 2015 en 2021. In het laatste hoofdstuk wordt naar de toekomst van het hospice en het thuiswaken gekeken. Er worden een aantal trends in de palliatieve en terminale zorg genoemd en bestuursleden, directeur, coördinatoren en enkele vrijwilligers geven daar hun mening over.

Bestellen

Het eerste exemplaar van het boek werd onlangs door de beide besturen van de stichting VPTZ Wijchen en van de stichting Vrienden Hospice en Thuiswaken Wijchen overhandigd aan burgemeester Marijke van Beek. Belangstellenden die het boek willen hebben kunnen Een dorpsgenoot laat je niet alleen is voor 12,50 euro kopen via de site van Hospice Wijchen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen