LTV Haanenbergh krijgt volgend jaar een padelbaan

Foto: Pixabay

In januari wordt begonnen met de werkzaamheden om een padelbaan aan te leggen bij tennisvereniging Haanenbergh in Wijchen. De naam van LTV Haanenbergh verandert per 1 maart in Tennis en Padel  Vereniging Haanenbergh.

Om de aanleg van een padelbaan mogelijk te maken gaat de gemeente 16 bomen kappen bij de accommodatie aan de Suikerbergseweg 2. Op 10 december heeft de vereniging de contracten getekend met Laurant Group uit Wijchen dat de baan gaat aanleggen.

Binnenkort worden 16 bomen gekapt voor de aanleg van een padelbaan bij LTV Haanenbergh. Foto: Google Maps

Padelkooien

In de komende weken worden de voorbereidingen getroffen en vanaf 10 januari gaat Laurant Group de banen aanleggen. Bijna alle werkzaamheden worden door Wijchense aannemers uitgevoerd. De voorbereiding en inrichting van het park wordt met vrijwilligers gedaan, onder begeleiding van accommodatiebeheerder Jan van Woezik. Het worden dezelfde padelkooien als bij de tennisverenigingen Grootven en Vormer. Haanenbergh heeft voor een blauwe kunstgraskleur gekozen.

Andere naam

Bij de vereniging wordt een groei van het aantal leden verwacht door het aanbieden van padel voor senioren en voor de jeugd. Met de tennisschool TSTK gaat de vereniging afspraken maken over padeltrainingen en introductiedagen in februari en maart.


FEITEN Padel

  • Padel is een racket- en balsport en wordt met vier spelers gespeeld, waarbij een bal die lijkt op een tennisbal, met een racket over een net gespeeld dient te worden. Het is een mix van tennis en squash.
  • Padel ontstond in 1969 in de Mexicaanse badplaats Acapulco. De bedenker, Enrique Corcuera, was een rijke zakenman die thuis niet genoeg plaats had voor een tennisbaan.
  • Momenteel is het de op een na populairste sport na voetbal met 5 miljoen beoefenaars. Het is een van de snelst groeiende sporten ter wereld, met wereldwijd ruim 10 miljoen beoefenaars.
  • Het eerste wereldkampioenschap werd georganiseerd in 1992 in Sevilla met elf landen uit Europa en Amerika.

Reacties

Cookieinstellingen