Wijchenaar Koen Jansen debuteert bij Jong PSV

Koen Jansen van Jong PSV
Foto: still uit video van PSV

De pas 17-jarige Wijchenaar Koen Jansen maakte afgelopen maandag zijn debuut voor Jong PSV. De jonge voetballer kende een uitstekend debuut in het elftal van coach Ruud van Nistelrooij: zo gaf hij 2 voorzetten waaruit de Eindhovenaren konden scoren tegen Almere City.

De jonge middenvelder, die als centrale verdediger in de basis begon, won met Jong PSV met 5-1 van Almere City.

Jeugdinternational

Jansen (11-03-2004) voetbalde in de jeugd bij v.v. Alverna en speelde tot medio 2018 bij NEC. Hij maakte toen de overstap naar de opleiding van PSV waar hij in juni 2021 zijn eerste profcontract tekende. Hij is jeugdinternational bij Oranje onder 18.

‘Fantastisch gevoel’

Op de site van PSV zegt Koen Jansen: “Ik maak mijn basisdebuut dus daar komt wel wat spanning bij kijken. Zaterdag op de training hoorde ik dat ik mocht spelen. Ik was er natuurlijk heel erg blij mee. Ik heb hier lang op gewacht. We speelden een goede wedstrijd en hebben met 5-1 gewonnen waarvan ik zelf ook nog eens twee assists gaf. Ik ging dan ook met een fantastisch gevoel de kleedkamer in.”

Wijchen

Wijchen heeft in het verleden diverse goede voetballers voortgebracht als Fred Rutten uit Alverna en Roy Makaay die bij SC Woezik begon. Maar ook nu nog spelen diverse Wijchenaren op hoog niveau.  Zoals Joël Piroe die bij Swansea City actief is, Nils Rossen die onlangs een contract bij NEC tekende, en Koen Jansen bij PSV.

In deze video van PSV stelt Koen Jansen zich voor (op 3.41 minuten).

Reacties

Cookieinstellingen