Nu ook zonder afspraak vaccineren in Wijchen

Vaccinatielocatie aan de Havenweg 4 in Wijchen
Foto: CIZO Communicatie Wijchen

Mensen kunnen vanaf vandaag, maandag 17 januari, zonder afspraak in Wijchen een coronaprik halen. Tijdens de zogenoemde open inloop van de GGD Gelderland- Zuid is de vaccinatielocatie aan de Havenweg 4 in Wijchen open van 08.00 tot 18.45 uur.

Het gaat om de eerste of tweede coronavaccinatie waarbij iedereen vanaf 12 jaar welkom is, of een boosterprik, waarvoor men 18 jaar of ouder moet zijn.

Open inloop

Ook op de andere priklocaties van de GGD Gelderland-Zuid – Culemborg, Nijmegen (Jan Massinkhal) en Tiel – is een open inloop. De open inloop aan de Havenweg in Wijchen is van maandag tot en met donderdag geopend van 8.00 tot 18.45 uur. Op vrijdag en zaterdag kunnen belangstellenden terecht van 8.00 tot 12.45 uur. Op zondag is er geen open inloop.

Makkelijke kleding

Wie langs wil komen kan het best kleding aantrekken waarbij makkelijk de bovenarm ontbloot kan worden. Volgens een medewerker van de priklocatie komt het regelmatig voor dat mensen kleding aanhebben met lange mouwen: “En die kunnen niet ver genoeg omhoog gerold worden zodat we kunnen prikken. Want dat gebeurt hoog op de bovenarm.”

Verder dienen de mensen die langskomen een identiteitsbewijs en een mondkapje bij zich te hebben. De gezondheidsverklaring die bij de uitnodiging van de RIVM zit of kan worden gedownload van de website van de Rijksoverheid, kan het best van tevoren worden ingevuld.

Testlocatie Wijchen

De testlocatie Wijchen aan de Graafseweg 699 is ook vanaf vandaag, maandag 17 januari, geopend. Hier kan men alleen op afspraak voor een test terecht. Een afspraak maken kan op twee manieren:

  • via telefoonnummer: 0800-1202 (7 dagen per week, van 8.00 tot 20.00 uur). Hiervoor is het bsn (burgerservicenummer) nodig;
  • online op coronatest.nl. Er kan worden ingelogd met de DigiD.

 

 

 

Reacties

Cookieinstellingen