Zilveren Draagspeld voor René Diepenbroek

René Diepenbroek krijgt de Zilveren Draagspeld opgespeld door zijn vrouw. Links burgemeester Van Beek
René Diepenbroek krijgt de Zilveren Draagspeld opgespeld door zijn vrouw. Links burgemeester Van Beek
Foto: Gemeente Wijchen

Voor René Diepenbroek kreeg de opening van De Batenburcht nog een bijzonder tintje. Hij werd bij de opening van het nieuwe gemeenschapshuis in Batenburg door de gemeente Wijchen onderscheiden met de Zilveren Draagspeld.

Burgemeester Marijke van Beek overhandigde Diepenbroek de onderscheiding bij de opening van het nieuwe multifunctionele centrum in Batenburg. De speld werd, in verband met de coronamaatregelen, opgeprikt door zijn vrouw. De Zilveren Draagspeld wordt uitgereikt aan personen die zich op een bijzondere manier voor de inwoners van de gemeente Wijchen inzetten.

De Hostert

Vanaf 2006 vervulde Diepenbroek een veelvoud aan bestuursfuncties en taken. Zo was hij naast voorzitter, penningmeester en administratief medewerker, altijd het eerste aanspreekpunt voor alle betrokkenen bij gemeenschapshuis De Hostert dat nu is opgegaan in het nieuwe centrum. Ook organiseerde hij de inzet van de vrijwilligers, de zaalverhuur en de planning van activiteiten.

Batenburgse Dag

In de tussentijd was Diepenbroek van 1993 tot 2013 sterk betrokken bij de organisatie van de Batenburgse Dag. Maar de laatste 14 jaren was er één hoofddoel: een nieuw gemeenschapshuis. Ondanks vele tegenslagen en teleurstellingen bleef hij volhouden in zijn visie hierop. Dat leidde tot een nieuwe multifunctionele accommodatie en de toekenning van de Zilveren Draagspeld.

Zie ook:
De Batenburcht naam van MFA Batenburg

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen