Wandeltocht door Land van Maas en Waal

De wandelaars komen onder meer langs de molen in Bergharen.
De wandelaars komen onder meer langs de molen in Bergharen.
Foto: Erik Dikken

Wandelvereniging WS78 houdt komende zaterdag een wandeltocht over 20 en een over 40 kilometer. Het vertrekpunt van beide tochten is Zaal Sterrebosch aan de Kasteellaan in Wijchen. De voor deze dag uitgezette route gaat naar de noordzijde van Wijchen.

De wandelaars voor de 40 km van de Land van Maas en Waaltocht starten tussen 8.00 en 9.00 uur; de 20 km-lopers kunnen tussen 9.00 en 10.00 uur starten. Omdat gestart wordt in een horecagelegenheid, moeten wandelaars een QR-code of vaccinatiebewijs kunnen tonen.

Route

De route naar de noordzijde van Wijchen voert onder meer langs het Wijchens meer, Hernen, Bergharen, buurtschap Molenhoek en Horsen. De route is volledig gemarkeerd en de wandelaars krijgen een gedetailleerde routebeschrijving mee. Onderweg zijn diverse verzorgingsposten waar de wandelaars soep, koffie en fruit krijgen aangeboden. Halverwege is een rustpunt bij een horecagelegenheid.

Deelnemers aan de tochten op zaterdag 12 februari kunnen zich bij de startlocatie inschrijven voor 7,50 euro, inclusief consumptie: voor de 40 km tussen 8.00 en 9.00 uur, voor de 20 km tussen 9.00 en 10.00 uur.

WS78

WS78 is een wandel­vereniging, opgericht in 1978, met als doel gedurende de winterperiode, 10 (soms 11) wandel­tochten van circa 40 kilometer uit te zetten tussen oktober en april.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen