112

Taakstraf Wijchense voor ernstige mishandeling

Foto: de Rechtspraak

De rechtbank heeft een 47-jarige vrouw uit Wijchen veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 3 maanden. Daarbij moet zij een taakstraf van 200 uur uitvoeren. De vrouw maakte zich schuldig aan een poging tot het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel en openlijke geweldpleging.

De vrouw is veroordeeld voor 2 verschillende feiten. Allereerst sloeg de vrouw haar partner tijdens een ruzie met een hamer op zijn hoofd en arm. Voor de ruzie had zij flink gedronken. Haar partner hield een kleine hoofdwond over aan het incident. Omdat niet uit het dossier blijkt hoe vaak en hoe hard de vrouw met de hamer sloeg, spreekt de rechtbank haar vrij van poging tot doodslag. Wel is poging tot het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel bewezen.

Zorginstellling

De vrouw was verder betrokken bij een ruzie op het terrein van een zorginstelling in Nijmegen. Het slachtoffer werd daarbij door meerdere personen mishandeld. Volgens de rechtbank droeg de vrouw hieraan bij door de anderen aan te moedigen om geweld te gebruiken.

Niet terug de cel in

De rechtbank vindt het gewelddadige gedrag van de vrouw onacceptabel. Er is in dit geval echter niet voor gekozen om de vrouw terug te sturen naar de gevangenis, omdat de vrouw al goed in beeld is bij de hulpverlening. De rechtbank legt daarom een voorwaardelijke gevangenisstraf en een forse taakstraf aan de vrouw op. Aan het voorwaardelijke strafdeel zijn bijzondere voorwaarden verbonden. Zo moet zij een traject volgen voor agressiebeheersing en moet zij zich melden bij de reclassering. Verder geldt er een alcoholverbod.

Schadevergoeding

Tot slot moet de vrouw aan het slachtoffer van de ruzie in Nijmegen het door hem gevraagde bedrag van 550 euro aan smartengeld betalen.

(Bron: de Rechtspraak)

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen