Meer dan 10.000 Wijchen= Cadeaukaarten verkocht

Rosanne Pak van Wijchen= (l) en Maybrith Gommers van de ARN die de 10.000e cadeaukaart kocht
Foto: Wijchen=

Er zijn inmiddels al meer dan 10.000 Wijchen= Cadeaukaarten verkocht met een totale omzet van meer dan 300.000 euro. In november 2020 werd de cadeaukaart geïntroduceerd. De opzet en het concept van de cadeaukaart is zo succesvol dat volgens centrummanager Yvette Akkermans andere gemeenten regelmatig informeren hoe men dat in Wijchen doet.

De eerste cadeaukaart werd in Wijchen al verkocht voordat de kaarten daadwerkelijk geproduceerd waren. Wat is nu het ‘geheim’ waardoor deze Wijchense kaart zo’n succes is?

Yvette Akkermans: “Tja, het geheim van de smid? We worden regelmatig door andere gemeenten gebeld met deze vraag. Allereerst het systeem van CCV waarmee we werken. De cadeaukaart ziet er mooi uit, maar het is ook heel gemakkelijk in gebruik voor alle gebruikers. En wat ons enorm geholpen heeft is dat we in de juiste tijd gestart zijn. We gingen de boer al op voordat de cadeaukaarten daadwerkelijk binnen waren en de webshop nog niet live stond. Er was haast bij, want organisaties waren in het begin van de coronatijd massaal op zoek naar lokale kerstcadeaus. Hierdoor had de Wijchen= Cadeaukaart meteen een vliegende start.”

We worden regelmatig door andere gemeenten gebeld met de vraag wat ons succes is

Personeel

“Het was echt kunst- en vliegwerk in die tijd”, aldus marketing- en communicatiemedewerker Rosanne Pak van Wijchen=. “Maar wat een kick toen we eerste grote bestellingen binnen zagen komen. Nog steeds trouwens, want het went niet. Naast de vele bestellingen van inwoners, bestellen ook bedrijven en stichtingen de cadeaukaart. Sommige stichtingen zelfs meerdere kaarten over het jaar verspreid, om bijvoorbeeld cadeau te geven aan het personeel. Maar ook gemeente Wijchen die de minima – mensen met een lager inkomen – ruim 60.000 euro aan cadeaukaarten heeft geschonken, draagt bij aan dit geweldige resultaat. Bedrijven kopen over het algemeen ook cadeaukaarten voor een hoger bedrag, dus ook het gemiddelde verkoopbedrag van de cadeaukaart is ook hoger dan verwacht.”

Foto: Wijchen=

ARN Weurt

Inmiddels is de cadeaukaart ook buiten gemeente Wijchen bekend geworden. De personeelsvereniging van de ARN uit Weurt nam een tijd geleden contact met centrummanagement op. Pak: “Zij wilden hun leden een leuk cadeau geven en lieten ze uit een aantal verschillende cadeaus kiezen. De cadeaukaart viel ook hier in de smaak. Dankzij de cadeaukaart trekken we hiermee ook mensen van buiten Wijchen naar onze gemeente.”

Dankzij de cadeaukaart trekken we ook mensen van buiten Wijchen naar onze gemeente

Kerkdorpen

Yvette Akkermans: “We hopen dat we de omzetten kunnen blijven vasthouden. Daarnaast zien we graag nog meer ondernemers die zich willen aansluiten bij dit initiatief. Vooral ook ondernemers die gevestigd zijn buiten het centrum en in de kerkdorpen. Maar ook bedrijven zoals kappers, schoonheidsspecialisten en beautysalons. En winkels en supermarkten waar je versproducten kunt kopen zijn welkom, want hier zijn mensen met een lager inkomen veelal mee geholpen.”

Akkermans denkt voor de toekomst ook aan een ‘loyaliteitskaart’. “Een loyaliteitskaart waarmee je punten spaart bij aankoop in de gemeente Wijchen. Of straks samen kijken naar mogelijkheden voor de inwonerspas. Maar dit is echt een idee voor op de langere termijn.”


FEITEN Wijchen= Cadeaukaart
  • De Wijchen= Cadeaukaart is zowel digitaal als fysiek verkrijgbaar, van 5 tot 150 euro.
  • De kaart is in te leveren bij meer dan 100 locaties in de gehele gemeente Wijchen.
  • De cadeaukaart is 3 jaar geldig.
  • Een totaaloverzicht van deelnemers staat op de website.
  • Het opstarten van dit initiatief is gefinancierd door de inwoners uit de gemeente Wijchen.
  • Zij haalden hiervoor geld op tijdens de ‘Wijchen= Samen Sterk!’-actie (de verkoop van T-shirts, tassen, ansichtkaarten en losse donaties).
  • Verder maakte het Centrum Management Wijchen en de gemeente Wijchen de cadeaukaart mogelijk.

Reacties

Cookieinstellingen