Zorgen Kernachtig Wijchen over doorstroom verkeer

Foto: Google Maps

ProRail gaat in 2024 een aftelsysteem installeren bij de spoorwegovergang Hoefsestraat in Wijchen. Hierdoor zullen de spoorbomen korter dicht zijn. Kernachtig Wijchen blijft echter zorgen houden over de doorstroom van verkeer.

Raadslid Tim Klinkhamer van Kernachtig Wijchen stelde onlangs vragen aan het college van burgemeester en wethouders over de lange wachttijden die volgens hem veel irritatie en gevaarlijke situaties veroorzaken. “Regelmatig zie je fietsers of voetgangers snel langs de dichte spoorbomen schieten, levensgevaarlijk!”, zei hij eerder op wijchen.nieuw.nl.

 Doorstroom

De gemeenteraad van Wijchen ontving onlangs een memo van het college waarin melding werd gemaakt over de plannen van ProRail. “De realisatie in 2024 roept bij Kernachtig Wijchen wel een aantal vervolgvragen op”, zegt Klinkhamer.

De kruising achter de spoorwegovergang, de kruising Hoefsestraat-Stationslaan-Ringlaan, is onlangs opnieuw ingericht. Deze nieuwe inrichting lijkt de doorstroom van verkeer niet te bevorderen, volgens Klinkhamer.

Kraanvogelgebied

“Daarnaast is de woningbouwontwikkeling in het Kraanvogelgebied in een vergevorderd stadium gekomen. Het plan is om de komende jaren 200 woningen in dit gebied te realiseren. De verkeersdruk zal dan ongetwijfeld toenemen op deze kruising”, aldus Klinkhamer.

Optimaal

Kernachtig Wijchen wil van het college weten welke verbeteringen er op de kruising mogelijk zijn om de doorstroom van verkeer te bevorderen. Daarnaast wil de partij graag weten of er voorbereidingen worden getroffen zodat de verkeerslichten of de inrichting van de kruising optimaal is afgestemd op de nieuwe situatie in de toekomst, met de komst van het aftelsysteem van ProRail en de oplevering van de woningen in het Kraanvogelgebied.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen