Lekker Anders Dag zet opa’s en oma’s in het zonnetje

Foto: Lekker Anders Dag

Lekker Anders Dag viert in de week van 14 tot en met 18 maart op de Wijchense basisscholen de allereerste ‘Opa en Oma Ophaalweek’. Een week waarin mensen worden uitgenodigd om de tocht van school naar huis extra bijzonder te maken, samen met opa’s en oma’s.

Lekker Anders Dag is speciaal in het leven geroepen om de dagelijkse drukte rond basisscholen in het land iets aangenamer én veiliger te maken. Het is rond school vaak een heel gedoe, met drukte, auto’s en haastige ouders. De opzet is om van het wegbrengen van de kinderen naar school iets leuks te maken en het niet zien als een ‘dagelijkse opgave’. Intussen laten al bijna 6000 deelnemers in diverse steden volgens de organisatie zien dat het regelmatig prima ‘anders’ kan en dat daar ook een hoop plezier aan te beleven valt.

Speciale tocht

De komende week wil de organisatie opa’s en oma’s in het zonnetje zetten. Af en toe opgehaald worden door opa of oma voelt voor veel kinderen extra bijzonder. In de speciale Opa en Oma Ophaalweek wil de organisatie daar een schepje bovenop doen.

Andere route

Iedereen kan zelf bepalen hoe er samen met de kinderen een speciale tocht van te maken. Als opa of oma al vaker hun kleinkind ophalen, kan dat die week net even anders, bijvoorbeeld door een andere route te nemen of een ander vervoersmiddel te kiezen. Ook kunnen vriendjes meelopen en opa of oma voor die ene middag ‘delen’. Als grootouders niet in de buurt wonen kunnen bijvoorbeeld onderweg foto’s en filmpjes worden gemaakt en aan opa en oma worden gestuurd,  of onderweg even worden gefacetimed.

Lekker Anders Dag verloot een lekkere prijs onder iedereen die zich aanmeldt voor deze week.

Verkeersveiligheidsprijs

Lekker Anders Dag is een initiatief van basisscholen, gemeenten en ouders. Daarbij is gebruikgemaakt van de input van veel ouders via online vragenlijsten en persoonlijke gesprekken. Vanwege de bewezen positieve impact is Lekker Anders Dag gekozen als finalist van de Nationale Verkeersveiligheidsprijs 2020.

Hier is een video over Lekker Anders Dag te zien.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen