AWC trekt goede lijn door: 3-0 winst in Lichtenvoorde

De selectie van het eerste elftal van AWC

AWC heeft de competitiewedstrijd tegen Longa’30 met 3-0 gewonnen. De Wijchenaren begonnen in Lichtenvoorde met 5 invallers waarvan 3 in de verdediging; desondanks domineerde AWC de wedstrijd.

De Wijchenaren begonnen voorzichtig aan de confrontatie, maar al snel was duidelijk dat de goede vorm waarin AWC steekt ook in Lichtenvoorde doorgetrokken zou worden. De gasten domineerden het spel in de eerste helft, hetgeen ook leidde tot de 0-1 in de 23e minuut door een benutte penalty van Safa Kizir. Omdat een tweede treffer niet viel, bleef het toch spannend.

Voorzet

In de 67e minuut kopte Kizir na een prachtige voorzet van Fren Stevens de 0-2 binnen. Daarna was het gedaan met Longa’30, al bleef het uiteindelijk bij een 0-3 eindstand. Die derde treffer viel na een mooie aanval. Dit keer was Kizir de aangever en rondde Jorn Reuvers af. Doelman Tijn van de Groes hield,mede dank zij een geweldige redding in de laatste minuut weer de nul. Met deze overwinning trok AWC de goede lijn van de laatste weken door.

Komende zondag speelt AWC weer een uitwedstrijd en wel tegen SV Meerssen. De eerstkomende thuiswedstrijd is op zondag 3 april (14.00 uur) tegen RKSV Minor.

Stand

AWC staat nu negende in de Hoofdklasse B, al is de stand vertekend doordat de ploegen een verschillend aantal wedstrijden hebben gespeeld.