Binnenkort 2300 opvangplekken vluchtelingen in regio

Foto: Veiligheidsregio Gelderland-Zuid

In Veiligheidsregio Gelderland-Zuid (VRGZ) worden momenteel bijna 600 vluchtelingen opgevangen. De 3 locaties voor crisisnoodopvang en 7 locaties voor langdurige noodopvang bieden in totaal ruimte voor bijna 1400 vluchtelingen. De komende weken komen hier nog bijna 900 opvangplekken bij waardoor het aantal opvangplekken oploopt tot 2300.

De Veiligheidsregio zet in nauwe samenwerking met de 14 gemeenten, waaronder Wijchen, alle zeilen bij om Oekraïense vluchtelingen een goede plek te bieden en doorstroom vanuit de crisisopvang zo snel mogelijk te faciliteren.

Uitgebreid

De crisisnoodopvangplekken in Aalst (De Maayenbogerd), Beuningen (De Tinnegieter) en Nijmegen (Jan Massinkhal) blijven voorlopig behouden. Het aantal opvangplekken voor langdurigere opvang is sinds een week uitgebreid met locaties in Tiel, Overasselt, Nijmegen en Kerkdriel.

Wijchen

De opvangplekken die de komende weken worden gerealiseerd bevinden zich door de hele regio Gelderland-Zuid. De gemeente Wijchen heeft de voormalige Antoniusschool aan de Graafseweg in Alverna, en in Wijchen het oude gemeentekantoor aan de Kasteellaan, het voormalig zorgcomplex St. Jozef aan de Piusstraat en locatie Campuslaan voor de tijdelijke plaatsing van caravans,  aangeboden.

Particuliere opvang

De Veiligheidsregio benadrukt dat deze opvang uiteindelijk meer stabiliteit aan vluchtelingen biedt dan opvang in een gastgezin en ontmoedigt dan ook particuliere opvang.

Hubert Bruls, voorzitter van de VRGZ: “Hoe nobel het particulier opvangen van Oekraïense vluchtelingen ook is, dit is niet altijd in het belang van gast en gastgezin. Denk er daarom goed over na of dit, ook voor langere termijn, bij je past. Er zijn ook voldoende andere manieren om je in te zetten voor de vluchtelingen, bijvoorbeeld als vrijwilliger.”

Zie ook:
Wijchen bekijkt opvanglocaties voor vluchtelingen

Uitbreiding noodopvang vluchtelingen in hele regio

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen