Fred Rutten volgend seizoen assistent-trainer bij PSV

Fred Rutten
Foto: Door Football.ua, CC BY-SA 3.0

De uit Alverna afkomstige Fred Rutten wordt assistent van Ruud van Nistelrooy die volgend seizoen hoofdtrainer wordt van PSV. Dat heeft de Eindhovense club officieel bekendgemaakt. Beide trainers hebben een contract voor 3 seizoenen getekend.

De 59-jarige Rutten is momenteel lid van de raad van commissarissen bij NEC. Tot april 2019 was hij trainer van RSC Anderlecht.

VV Alverna

Rutten begon als kind met voetballen bij VV Alverna. Op 15-jarige leeftijd verhuisde hij naar FC Twente, waar hij op 13 april 1980 onder trainer Hennie Hollink zijn debuut maakte in het eerste elftal. Hij voetbalde tot 1992 bij FC Twente en speelde 307 wedstrijden. Hij kwam uit voor diverse vertegenwoordigende elftallen en speelde 1 keer, in 1988, in het Nederlands elftal.

Trainer

Na zijn voetbalcarrière was Rutten trainer van FC Twente, Schalke 04, PSV, Vitesse, Feyenoord en in het buitenland bij Al Shabab, Maccabi Haifa en RSC Anderlecht. Hij won met FC Twente de KNVB beker, de UEFA Intertoto Cup en werd in 2008 Trainer van het Jaar.

 

 

 

Reacties

Cookieinstellingen