Bijeenkomst over niet-aangeboren hersenletsel

Foto: uit de folder 'Ambulante ondersteuning in uw eigen omgeving'

Zozijn Op Pad houdt binnenkort in Wijchen een informatiebijeenkomst over Hersenz. Dit is een behandelprogramma voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel, gericht op het leren omgaan met de gevolgen van hersenletsel en weer grip krijgen op het leven.

De bijeenkomst is op maandag 11 april van 15.15 tot 16.45 uur in dorpshuis De Oase in Alverna. Zozijn Op Pad is gespecialiseerd in de begeleiding van mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Door begeleiding thuis, Hersenz-behandeling en wonen met zorg worden mensen geholpen om te leren omgaan met hun hersenletsel en zo zelfstandig mogelijk hun leven te leiden.

Hartstilstand

Een beroerte, ongeluk, hartstilstand of hersenaandoening kan leiden tot blijvend hersenletsel met als gevolg onder meer (gedeeltelijke) verlammingsverschijnselen, verlies van spierkracht of problemen met zicht en communicatie.

Onzichtbare gevolgen

Er kunnen ook onzichtbare gevolgen zijn zoals snel last van overprikkeling, vermoeidheid en een kort lontje, verminderde concentratie en vergeetachtigheid, niet goed kunnen plannen en organiseren en depressiviteit of stemmingsproblemen. Dat kan het leven van de getroffene en dat van de naasten ingrijpend veranderen.

Hersenz

Met het Hersenz-behandelprogramma leren mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) en hun naasten om te gaan met de beperkingen en problemen die zij hierdoor ervaren. Daarbij is er ook aandacht voor verliesverwerking. Het programma bestaat uit een combinatie van bewegen, cognitieve behandeling en behandeling thuis en in groepsverband. Alle betrokken specialisten werken vanuit één team intensief samen. Met Hersenz kunnen mensen met NAH (na revalidatie) stappen maken om de kwaliteit van hun leven te verbeteren.

Aanmelden

Wie hersenletsel heeft opgelopen en als gevolg daarvan verschillende problemen ervaart of vaak moe, vergeetachtig of snel boos is of het lastig vindt om zich te concentreren, is welkom op de informatiebijeenkomst. Aanmelden kan via een e-mail aan [email protected]. Voor meer informatie kan men contact opnemen met Pascale Poels op telefoonnummer 06 22 95 95 02.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen