Zilveren Draagspeld voor Bergharenaar Ad van Tilborg

Ad van Tilborg (r) met de  Zilveren Draagspeld die hij heeft gekregen van burgemeester Van Beek
Ad van Tilborg (r) met de Zilveren Draagspeld die hij heeft gekregen van burgemeester Van Beek
Foto: Gemeente Wijchen

Ad van Tilborg uit Bergharen heeft maandagavond de Zilveren Draagspeld van de gemeente Wijchen gekregen. Uit handen van burgemeester Marijke van Beek kreeg hij in dorpshuis De Zandloper in Bergharen de onderscheiding.

De Zilveren Draagspeld wordt uitgereikt aan personen die zich op een uitzonderlijke manier voor de Wijchense gemeenschap inzetten. In haar toespraak benadrukte Van Beek de bijzondere band die Van Tilborg heeft met Bergharen en noemde hem een voorvechter van het verbeteren van de buurt.

Leefbaarheidsgroep

In september 2011 sloot Van Tilborg zich aan bij Leefbaarheidsgroep Bergharen en zette zich met name in voor de uitwerkgroep ‘Werk en ondernemen’. Later kwam daar het project ‘Gemeenschappelijke Voorzieningen’ vanuit het Dorps Ontwikkelingsplan bij. Daar dacht hij mee over het onderwerp onderwijs.

Buurtfonds

Van Tilborg is jurylid bij de Meerdoenertjes, waar ideeën worden ingediend voor lokale activiteiten en sinds 2020 zit hij ook in de jury voor het Buurtfonds. Sinds dat jaar zit hij in een projectgroep om ‘MijnWijkplan’ te lanceren bij bewoners. Dit is een proef voor inwoners van Bergharen, Hernen en Leur. Het is een online platform waar bewoners zelf ideeën kunnen inbrengen voor een mooiere omgeving.

Repaircafé

Verder is de Bergharenaar coördinator van de zwerfafvalbrigade en coördinator van de aanpak van onkruid op de stoepen van Bergharen en is hij betrokken bij het lokale repaircafé, de organisatie van de wandeltweedaagse en het organiseren van de Kioskconcerten, met het koor waar hij zelf ook in zingt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen