Energiecoaches geven tips voor bezuinigen

Foto: Pixabay

Energiecoaches gaan de komende tijd op bezoek in de wijken Hoogmeer, Abersland, Huissteden, Kronenland en de Weertjes in Wijchen om adviezen te geven voor het besparen op de energiekosten.

De gas- en elektriciteitsprijzen zijn naar een recordhoogte gestegen. Door anders en bewuster om te gaan met het gebruik van elektrisch apparaten, warm water en verwarming kan het energiegebruik volgens de gemeente al met 10 tot 20 procent dalen.

Gratis advies

Energiecoaches is een project dat de gemeente Wijchen samen met huurdersvereniging Accio en woningcorporatie Talis in 2017 is begonnen. Energiecoaches zijn vrijwilligers uit de gemeente die allemaal een cursus hebben afgerond. Zij kunnen vragen beantwoorden over besparing van energie en eenvoudige tips geven om de woning energiezuiniger te maken. Zij geven geen advies over grote aanpassingen zoals zonnepanelen, warmtepompen of spouwmuurisolatie.

Verwarming lager

“Zelf maak ik er een sport van om mijn energierekening zo laag mogelijk te houden”, zegt wethouder duurzaamheid Titus Burgers. “Zo heb ik isolerend glas en zonnepanelen. Maar ik let ook op kleinere maatregelen. Zo zet ik de verwarming wat lager en let ik op het stroomverbruik. Want ook veel kleine stappen maken dat we vooruitkomen in de energiebesparing.”

Afspraak maken

Wie in de genoemde wijken woont en een afspraak wil maken met een energiecoach kan dat aangeven op de site van de gemeente of bellen met Luuk van den Boogaard: 088-432 70 00.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen