Hockeymannen winnen met ruime cijfers van HOCO

De doelpuntenmakers:  (v.l.n.r.) Luca Tony Faber, Koen Schipper, Luuk van den Reek, Emil Bastin, Lars Wortelboer
De doelpuntenmakers: (v.l.n.r.) Luca Tony Faber, Koen Schipper, Luuk van den Reek, Emil Bastin, Lars Wortelboer

De hockeymannen van MHC Wijchen hebben na het nipte verlies tegen koploper Civicum Cuijk een week geleden, de thuiswedstrijd tegen HOCO Oisterwijk eenvoudig met 7-2 gewonnen. Na de eerste helft stond het al 4-0 voor de thuisploeg in een wedstrijd waarin de spanning ver te zoeken was.

De Wijchense coach Paul Meijer had zijn team één taak meegegeven tijdens de voorbespreking: domineer het spel op het eigen veld. En dat was dan ook wat zijn team deed tijdens het eerste kwart. Het eerste fluitsignaal had net geklonken toen Luca Tony Faber de thuisploeg al op voorsprong zette (1-0). Niet veel later verdubbelde aanvoerder Lars Wortelboer de score (2-0) en deed ook Koen Schipper een duit in het zakje (3-0).

Monsterscore

HOCO wist dat er niets te halen zou zijn in Wijchen en kon alleen nog maar proberen de schade te beperken. De Wijchenaren mikten op een monsterscore, maar het spel van het eerste kwart zouden zij niet meer evenaren. In het tweede kwart was het weer Schipper die zich met souplesse langs de Oisterwijkse verdediging bewoog en de 4-0 maakte.

‘Flegmatisch’

In de tweede helft was het beste van het spel er wel vanaf bij de thuisploeg. Coach Meijer sprak van “flegmatisch”. De gasten wisten met enkele hoge ballen zelfs nog gevaarlijk te worden en brachten de stand op 4-1. Luca Tony Faber tekende echter snel voor zijn tweede en bracht het verschil weer terug op 4 doelpunten (5-1).

Jeugdspeler

Luuk van den Reek pikte ook nog een graantje mee en schreef de zesde Wijchense goal op zijn naam (6-1). In het vierde kwart scoorde HOCO wederom uit een hoge bal (6-2). Niet veel later zag jeugdspeler en verdediger Emil Bastin zijn kans schoon en bepaalde de eindstand op 7-2 na een indrukwekkende eenmansactie.

Vierde

MHC Wijchen staat nu op een vierde plek, op slechts 1 punt van Liberty dat derde staat. Over 2 weken speelt Wijchen tegen MOP in Vught. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op 8 mei tegen Bommelerwaard.