‘Ik wist dat ik doelpunten kon maken’

De uit Wijchen afkomstige Joël Piroe scoort aan de lopende band bij Swansea City.
Foto: Swansea City

Joël Piroe heeft altijd geloofd dat hij en Swansea City een ideale match zouden zijn. Dat zegt de Wijchenaar nadat hij in de wedstrijd tegen Derby County zijn doelpuntentotaal in dit seizoen op 20 bracht.

Op de site van de Engelse club Swansea City, dat uitkomt in The Championship, zegt Piroe: “Ik geloofde in mezelf. Ik wist dat ik doelpunten kon maken, ik had gewoon de kans nodig om veel wedstrijden te spelen.”

PSV

Piroe (22) werd geboren in Wijchen en kwam in de jeugd uit voor SC Woezik. Hij stapte afgelopen zomer over van PSV naar Swansea City dat op het tweede niveau in Engeland speelt. Hij maakte al gelijk indruk in zijn eerste seizoen in het Engelse voetbal. Ondanks dat hij in de voorgaande 2 seizoenen in Nederland slechts 5 keer scoorde, was Piroe er zeker van dat hij zou kunnen scoren en zijn bijdrage leveren in het voor hem juiste team en met genoeg wedstrijden op zak.

Ik had gewoon de kans nodig om veel wedstrijden te spelen”

Topscorers

Met zijn twintigste doelpunt werd hij pas de vijfde Swansea-speler die in het afgelopen decennium dat aantal scoorde in 1 seizoen. Hij staat daarmee op de derde plek van topscorers in dit seizoen. Opmerkelijk is dat zijn gescoorde doelpunten allemaal velddoelpunten zijn en er geen strafschoppen tussen zitten.

Techniek

“Ik denk dat ik heb laten zien wat ik nu kan en het team laat zien wat we kunnen. Het volgende doel is om door te gaan, wedstrijden te blijven winnen en te zien waar het eindigt. We kunnen het seizoen goed afsluiten. We hebben laten zien dat het spelplan werkt en dat we de moed en de techniek hebben om het te doen.”

Zie ook:
Wijchenaar Joël Piroe maakt overstap naar Swansea City

 

 

Reacties

Cookieinstellingen