Meivakantie in Museum Kasteel Wijchen

Foto: CIZO Communicatie Wijchen

Museum Kasteel Wijchen houdt in de meivakantie extra activiteiten voor jong en oud. Zo zijn er knutselactiviteiten en een ‘historische’ wandeling. De meivakantie is dit jaar van 23 april tot en met 8 mei.

Op woensdag 27 april (Koningsdag) en woensdag 4 mei kunnen kinderen deelnemen aan een knutselactiviteit tussen 13.00 en 17.00 uur in de Ridderzaal. Kinderen kunnen gewoon binnenlopen en meedoen. Deelname is mogelijk op vertoon van een museumticket.

Wandelingen

Op Bevrijdingsdag, donderdag 5 mei, houdt Museum Kasteel Wijchen wandelingen door Wijchen met als thema de Tweede Wereldoorlog. Gidsen van het museum nemen de deelnemers mee langs locaties die een rol hebben gespeeld in de WOII. De gidsen vertellen over oorlogsherinneringen, persoonlijke en lokale verhalen over de bezetting en bevrijding.

Museumticket

De wandelingen starten om 14.00 uur. Voor de wandeling is reserveren vooraf niet nodig. Er gaan maximaal 15 deelnemers per gids mee en er zijn 2 gidsen beschikbaar. Deelname is mogelijk op vertoon van een museumticket.

Moederdag

Zondag 8 mei is het Moederdag en zet het museum alle moeders in het zonnetje. Moeders die op 8 mei het museum bezoeken worden verrast met een kleine attentie.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen