Ook Wijchense D66’er ondertekent brief

Foto: open brief

Guus Reichgelt, raadscommissielid voor D66 Wijchen, is een van de ondertekenaars van de brief waarin D66-leden uitleg van het partijbestuur eisen over een onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag binnen de partij. De brief is al bijna 650 keer ondertekend.

De ondertekenaars willen het onderzoeksrapport inzien, snel een verklaring van het bestuur en een ledenbijeenkomst.

Bijlage

De Volkskrant onthulde dit weekend dat D66 onderzoek liet doen naar het invloedrijke lid Frans van Drimmelen, maar niet naar buiten bracht dat hij een medewerker ‘gestalkt, bedreigd en gechanteerd’ zou hebben. Die bevinding stond in een vertrouwelijke bijlage bij het onderzoek. Uit de resultaten die wel gepubliceerd werden, bleek niet dat hij iets had misdaan.

Nieuwe verklaring

De ondertekenaars van de brief zeggen dat het vertrouwen van de leden in de partijtop beschadigd is geraakt door de manier waarop met het onderzoek is omgegaan. De eis dat de partijtop binnen een week met een nieuwe verklaring over de documenten moet komen, lijkt te worden ingewilligd. Het bestuur heeft beloofd het onderzoek opnieuw te ‘wegen om te bezien of zij daar eventueel andere conclusies uit trekken dan eerder is gedaan,’ meldde de partij. De conclusies zouden vrijdag openbaar gemaakt worden.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen