Wijchense hockeyers komen met de schrik vrij

Een van de vele strafcorners die MHC Wjichen in het laatste kwart kreeg

De Wijchense hockeymannen hebben afgelopen zondag de uitwedstrijd tegen laagvlieger MOP in Vught met 3-2 gewonnen. Maar dat ging niet zonder slag of stoot. Met deze zege heeft MHC Wijchen met 6 wedstrijden te gaan nog zicht op promotie naar de tweede klasse.

Over het zonovergoten waterveld in Vught ging Wijchen fel van start en behaalde al snel de eerste strafcorner die Daniël Duijzer wist te verzilveren (0-1). Met een voorsprong op zak kreeg Wijchen steeds meer grip op de wedstrijd. De eerste helft domineerde het uitteam volledig het spelbeeld en in het tweede kwart wist spits Sjors Reith de voorsprong uit te bouwen door de 0-2 binnen te tikken. De kansen die MOP kreeg, weerde keeper Gijs Castelijns kundig af.

Gelijke stand

Het derde kwart had Wijchen het zwaar. Er volgde een reeks kansen voor thuisteam MOP dat de individuele fouten van de Wijchenaren probeerde af te straffen. Uit 2 van die kansen werd ook daadwerkelijk gescoord waarmee de score op 2-2 werd gebracht.

Met nog één kwart te gaan, wisten de Wijchenaren dat er hard aan getrokken moest worden om de overwinning veilig te stellen.

Wortelboer

De ploeg herpakte zich in het vierde kwart waarin Wijchen weer het betere van het spel had. Door een aantal tackles van MOP kreeg Wijchen een handvol strafcorners, die het niet wist te verzilveren. Met nog 7 minuten op de klok was het Lars Wortelboer die zijn team de overwinning bezorgde door de verlossende 2-3 te maken.

Zware taak

Met nog 3 topteams voor de boeg, heeft Wijchen een zware taak om de tweede plek en daarmee promotie naar de tweede klasse te bereiken. Op zondag 8 mei speelt Wijchen de eerstvolgende thuiswedstrijd, tegenstander is dan Bommelerwaard (aanvang 14.45 uur).