Wijchense wethouders geïnstalleerd in Kasteel Wijchen

De vier Wijchense wethouders: (vl.n.r.) Bea Schouten, Twan van Bronkhorst, Geert Gerrits en Nick Derks
De vier Wijchense wethouders: (vl.n.r.) Bea Schouten, Twan van Bronkhorst, Geert Gerrits en Nick Derks
Foto: Helga Janssen

In de raadszaal van Kasteel Wijchen zijn dinsdagavond de 4 wethouders geïnstalleerd die de komende jaren in het college zitten. Het zijn Geert Gerrits en Twan van Bronkhorst van Kernachtig Wijchen, Bea Schouten van het CDA en Nick Derks van de VVD.

De opkomst voor de raadsvergadering was tot vreugde van burgemeester Marijke van Beek enorm groot. “Wat is er mooier dan dat er een grote opkomst is in deze raadsarena.” Omdat dat betekende dat veel mensen moesten blijven staan, stelde zij voor de bijeenkomst een kwartier later te laten beginnen om de tijd te hebben in de naastgelegen zaal de televisieschermen aan te sluiten zodat de bezoekers ook daar de vergadering konden volgen.

Raadszetels

Voor de nieuwe wethouders geïnstalleerd konden worden, moest er door de 27 gemeenteraadsleden over de benoeming gestemd worden: Derks was de enige die een tegenstem kreeg.

Doordat Gerrits, Van Bronkhorst en Derks wethouder zijn geworden, kwamen er 3 raadszetels vrij (Schouten was geen raadslid). Die gaan naar Annemarie Driessen-Slingerland en Saskia Eijkemans (Kernachtig Wijchen) en Wessel Krale (VVD).

Katja Jamin (PvdA) en Joost Kersten (Kernachtig Wijchen) die er op 30 maart niet bij waren tijdens de installatie van de nieuwe raad, werden dinsdagavond ook geïnstalleerd.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen