Repair Café Wijchen blijft mensen trekken

Foto: Joop Ninaber/Repair Café Wijchen

Het Repair Café Wijchen in wijkcentrum OZO is komende zaterdag, net als elke eerste zaterdag van de maand, weer geopend. Er kunnen allerlei spullen worden gebracht om te laten herstellen.

Belangstellenden zijn tussen 10.00 en 13.00 uur welkom in het wijkcentrum aan de Urnenveldweg 10 in Wijchen; tot 12.30 uur kunnen spullen worden ingebracht.

Gedumpt

“Op 2 april was het gezellig druk in het Repair Café Wijchen”, zegt coördinator Johan de Kievit als hij terugkijkt naar de vorige keer. “Daar zijn we natuurlijk heel blij mee, want hoe meer mensen met een defect elektrisch apparaat we kunnen helpen door het apparaat te repareren, hoe minder apparaten op de milieustraat gedumpt worden.”

Mond-tot-mond

Repair Café Wijchen bestaat al ruim 6 jaar en elke keer zitten er volgens De Kievit bezoekers aan de inschrijftafel die zeggen dat ze hier voor het eerst zijn. “Ze hebben dan weleens van ons gehoord of gelezen, of van vrienden gehoord dat we veel kunnen repareren. En dan kijken ze even rond en vragen aan mij: O, jullie repareren ook kleding. Dan kom ik volgende maand met een broek die korter gemaakt moet worden. Deze mond-tot-mondreclame werkt prima en we zijn er heel blij mee”, aldus De Kievit.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen