Levensecht spelen met de Schatkamers van Gelderland

Foto: Museum Kasteel Wijchen

In Museum Kasteel Wijchen kan de gescheidenis op een moderne manier beleefd worden. Met het spel ‘Schatkamers van Gelderland’ kunnen de bezoekers een VR-game spelen, een in­ter­ac­tief com­pu­ter­sys­teem dat de wer­ke­lijk­heid si­mu­leert.

In de ‘Schatkamers van Gelderland’ heeft een kwaadaardige tijdreiziger historische objecten gestolen uit het verleden. De objecten moeten teruggebracht worden naar hun eigen tijd.

Tijdreismachine

De VR-game (VR staat voor virtual reality) is een spel voor twee spelers. Spelenderwijs ontdekken zij het verhaal van Gelderland en springen door zeven tijdvakken, van de prehistorie tot de twintigste eeuw. Eén speler draagt de VR-bril, de ander bedient een tijdreismachine via een touchscreen. Door aanwijzingen te ontcijferen en goed samen te werken, herstellen zij samen de Gelderse geschiedenis. Het spel is in Museum Kasteel Wijchen te spelen van 17 mei tot en met 6 juni.

Erfgoedinstellingen

Binnen het project Schatkamers van Gelderland werken ruim 30 Gelderse erfgoedinstellingen samen om het verhaal van Gelderland te tonen door bijzondere collectiestukken digitaal bij elkaar te brengen. Dit verhaal wordt met behulp van moderne digitaliseringstechnieken en vernieuwende presentatievormen aangeboden door ‘Schatkamers Online’ en ‘Schatkamers VR Game’.

 

Reacties

Cookieinstellingen