Hockeymannen maatje te groot voor Bommelerwaard

Blijdschap bij de Wijchense hockeymannen na de 7-1 zege op Bommelerwaard.
Foto: MHC Wijchen

De hockeymannen van MHC Wijchen hebben met ruimte cijfers gewonnen van Bommelerwaard. Eerder dit seizoen werd de uitwedstrijd met 4-2 gewonnen, nu werd het in Wijchen 7-1. Met deze winst maakt Wijchen nog kans op de tweede plek, wat directe promotie betekent.

Over een zonovergoten waterveld in Wijchen zette het thuisteam direct de toon door aanvallend te spelen. De eerste speler die namens Wijchen een goal op zijn naam mocht schrijven was aanvoerder Lars Wortelboer (1-0). Nog in het eerste kwart bouwde Guus Megens de voorsprong uit tot 2-0 met een backhandslag op maat.

Goed keeperswerk

Wijchen domineerde en gaf slechts enkele kansen weg waar Bommelerwaard niet uit wist te scoren. Mede door uitstekend keeperswerk van Loek Pelser, ingevlogen vanuit de jongens A, die zijn eerste wedstrijd in het eerste speelde. In het tweede kwart maakte spits Sjors Reith nog de verdiende 3-0, waarna er gerust werd.

Grip

Wijchen stapte het derde kwart met een comfortabele voorsprong het veld weer op. De spelers wisten echter dat de voorsprong uitgebouwd moest worden om de winst zeker te stellen. Toch verloor Wijchen in het derde kwart af en toe de grip op de wedstrijd en moesten zij één tegendoelpunt toestaan (3-1).

Strafbal

Het was Wortelboer die echter het verschil terug op 3 doelpunten bracht (4-1). In het vierde kwart pakte Wijchen de draad weer op en vlogen Bommelerwaard de goals om de oren. Daniël Duijzer wist uit een strafcorner te scoren (5-1) en Luuk van den Reek zag ook nog een fenomenale backhand in de kruising vliegen (6-1). Tot slot mocht Koen Schipper een strafbal nemen die hij met enig geluk langs de keeper van Bommelerwaard zag rollen (7-1).

Nog vier wedstrijden

De mannen van Wijchen gaan zich nu richten op de laatste 4 wedstrijden van de competitie. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Boxmeer op het programma. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op zondag 22 mei (14.45 uur).

 

Reacties

Cookieinstellingen