Expositie met werk van Jurgen Jasper in het Kunsthuis

Werk van Jurgen Jasper
Werk van Jurgen Jasper
Foto: Kunsthuis Wijchen

In het Kunsthuis Wijchen is vanaf zaterdag de expositie Land in lijn te zien met werk van Jurgen Jasper. Zijn Friese roots zorgen voor een sobere en heldere kijk op het landschap, zijn inspiratie haalt hij uit zijn directe omgeving. Voor hem is het landschap als de moeder aller dingen.

Jurgen Jasper (1978) is geboren en getogen in Heerenveen. Als boekontwerper werkte hij veel met zogenoemde margeprogressies, een methode om de beste verhouding tussen het bedrukte en het onbedrukte deel van een pagina te bepalen. Door dit onderzoek kwam hij terecht in abstracties, die vervolgens landschappen werden.

Strijkijzer

Jasper werkt op oude boekbanden, die bestand zijn tegen de middelen en technieken waarmee hij zijn landschappen creëert. Hij snijdt en kerft, gebruikt een strijkijzer om te verhitten, en werkt met plamuur, terpentine en bleekmiddel. Sommige werken zijn toonbeelden van chemische reacties, wat hun poëtische karakter vergroot.

Te zien

De expositie is te zien in het Kunsthuis, Kasteellaan 13 in Wijchen (naast Kasteel Wijchen), van 21 mei tot en met 5 juni, op zaterdagen en zondagen van 12.00 tot 17.00 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen