Hockeyers verslaan directe concurrent Don Quishoot

Voor de hockeymannen van MHC Wijchen stond zondag de eerste van 3 zware wedstrijden op het programma. Op eigen veld ontvingen zij de studenten van Don Quishoot Eindhoven, hun directe concurrent voor de derde plek in de competitie. Het werd een afgetekende 6-1 overwinning.

De Wijchense formatie had wat recht te zetten tegen de Eindhovenaren aangezien eerder dit seizoen in Eindhoven met 5-2 werd verloren.

Effectief

In het eerste kwart werd al snel duidelijk dat het een mooie wedstrijd zou worden. Don Quishoot nam het initiatief op het Wijchens waterveld, maar het was het thuisteam dat via Lars Wortelboer op voorsprong kwam (1-0). Gedurende de eerste helft kreeg Wijchen meer grip op de wedstrijd en wist het de kansen effectief te benutten.

Stuiterballetje

Luuk van den Reek verdubbelde de voorsprong door een listig stuiterballetje binnen te tippen (2-0). Niet veel later bouwde Wortelboer de voorsprong uit tot 3-0 en nog voor het rustsignaal was het Floris de Waard die de keeper van Don Quishoot door de benen passeerde en voor de 4-0 tekende.

Verslappen

Ondanks de comfortabele voorsprong, mochten de Wijchenaren geen moment verslappen tegen hun directe concurrent die de pech had met het uitvallen van twee basisspelers door knie- en hoofdblessures. Wijchen was er dan ook op gebrand de voorsprong verder uit te bouwen.

Balkunstenaar

In het derde kwart kwam Wijchen via balkunstenaar Koen Schipper op een 5-0 voorsprong. In het vierde kwart tekende hij ook voor de 6-0 na een van zijn hockeykundige hoogstandjes. De studs uit Eindhoven deden nog wat terug door de 6-1 te maken, maar kwamen niet verder dan dat.

Derde plek

Met de overwinning verstevigt Wijchen de derde plek in de competitie. Aankomende zondag speelt MHC Wijchen tegen Liberty Heren in Dongen. De eerstvolgende en laatste thuiswedstrijd van dit seizoen is op 12 juni (14.45 uur) tegen Horst, de huidige nummer 2 in de competitie.