Gezamenlijke huiskamer voor bewoners Rivo Torto

Drie Zusters van de Heilige Geest knippen het lintje door.
Drie Zusters van de Heilige Geest knippen het lintje door.
Foto: Talis

In serviceflat Rivo Torte in Alverna is onlangs de gezamenlijke huiskamer feestelijk geopend. Dit werd gedaan samen met bewoners, Zusters van de Heilige Geest, de aannemer en medewerkers van Talis, de eigenaar van het gebouw.

Margje Lubbers, bestuurder van Talis: “We zijn blij dat deze huiskamer er is. Elkaar ontmoeten en naar elkaar omkijken vinden wij erg belangrijk.”

Huiskamers

In het gebouw aan de Graafseweg waren hiervoor al meerdere huiskamers aanwezig, bedoeld voor de paters en zusters die wonen in het gebouw in Alverna. Net buiten het gebouw, in De Sloep, was een gezamenlijke huiskamers voor de andere bewoners.

Zusters

Toen de Zusters van de Heilige Geest aangaven te vertrekken bleef hun huiskamer leeg achter. Dit was voor de bewonerscommissie aanleiding om bij Talis aan te kloppen.

Lubbers: “Wij steunen deze initiatieven graag, het past bij wie wij zijn als organisatie.” In samenwerking met partner Quadrant zijn vervolgens de nieuwe huiskamers voor alle bewoners van Rivo Torto gerealiseerd.

De Toren

Om de huiskamer officieel te openen waren ook de Zusters van de Heilige Geest uitgenodigd. Drie van hen knipten samen het lintje door. De nieuwe huiskamer heeft de naam De Toren en biedt de gelegenheid dat alle bewoners hier samen een kop koffie kunnen drinken, spelletjes kunnen spelen of elkaar kunnen ontmoeten. De Toren verwijst naar het torentje dat op de binnenplaats van Rivo Torto is te zien.

(Bron: Talis)


 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen