PvdA wil meer aandacht voor jongeren bij woningbouw

Foto: Pixabay

Bij de nieuwbouwprojecten in Wijchen wordt onvoldoende rekening gehouden met jongeren en starters, alhoewel de woningnood voor deze groepen op de woningmarkt, ook in Wijchen, steeds meer toeneemt. Dat vindt althans de PvdA-fractie die hierover vragen heeft gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.

Er zijn in de nabije toekomst substantiële nieuwbouwplannen binnen de gemeente, zoals Huurlingsedam fase 3, waarvan inmiddels de verkoop is gestart, Tussen Kasteel en Wijchens Meer, en Wijchen-West.

Fasering

Raadslid Katja Jamin. Foto: PvdA Wijchen

“Hoewel er afspraken zijn over een heel project, houden de nieuwbouwprojecten nog niet voldoende rekening met jongeren en starters in de fasering en prioritering”, zegt raadslid Katja Jamin.  Wat PvdA Wijchen betreft maakt het college afspraken met projectontwikkelaars om prioriteit te geven aan bouwen voor deze doelgroepen.

Afspraken

Jamin wil weten welke afspraken de gemeente met projectontwikkelaars maakt wat betreft de bouw van sociale koopwoningen en betaalbare woningen. En welke afspraken de gemeente maakt over de prioritering van betaalbare huizen bij de fasering van nieuwbouwprojecten.

Mogelijkheden

Ook wil de fractie weten welke mogelijkheden de gemeente heeft om hier afspraken over te maken. “Als de gemeente mogelijkheden heeft om hier afspraken over te maken, waarom zijn deze dan niet gemaakt?”, zo vraagt Jamin zich af.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen