Hockeymannen sluiten goed seizoen af met gelijkspel

De laatste teamfoto van de hockeymannen van MHC Wijchen van seizoen 2021-2022

De hockeyers van MHC Wijchen hebben de laatste wedstrijd van de competitie gelijkgespeeld tegen nummer 2 Horst. Voor beide ploegen stond er niet veel meer op het spel, maar dat weerhield hen er niet van er een mooie wedstrijd van te maken. De Wijchenaren waren al verzekerd van de derde plek in de competitie .

Voor een zijlijn vol Wijchen supporters overdonderde Horst het thuisteam en dwong direct diverse kansen af. De scherpte ontbrak echter bij het afronden en keeper Gijs Castelijns, die zijn laatste wedstrijd voor de Wijchense formatie speelde, verdedigde zijn doel kundig. Toch kwam Horst op voorsprong (0-1). In het tweede kwart wist Lars Wortelboer zijn team weer op gelijke hoogte te brengen door de 1-1 te scoren. Nog voor het rustsignaal kwam Horst echter weer op voorsprong (1-2).

Doelkansen

Wijchen leek steeds beter in de wedstrijd te komen. Waar in het eerste kwart veel kansen weggegeven werden aan Horst, dwong het thuisteam in het derde en vierde kwart steeds meer doelkansen af. Horst bouwde desondanks de score in het derde kwart uit naar 1-3.

Wijchen gaf zich echter niet gewonnen en Wortelboer was enkele minuten later dan ook wederom trefzeker met de 2-3.

Afgekeurd

Spits Koen Schipper deed daar een schepje bovenop en bracht zijn team met de 3-3 langszij. Wijchen kreeg nog diverse kansen om de wedstrijd te winnen, onder meer via Sander Tijssen die na dit seizoen vertrekt. Er werd nog een Wijchens doelpunt afgekeurd waardoor de wedstrijd eindigde in 3-3.

Basis

De derde plek in de competitie is voor het team van coach Paul Meijer een betere prestatie dan werd verwacht aan het begin van het seizoen. Het afgelopen jaar lijkt een mooie basis gelegd te zijn om volgend jaar mee te doen om de titelstrijd in de derde klasse.