Project Balgoij toegankelijk tijdens Dag van de Bouw

Foto: Dag van de Bouw

Het project KPI66 in Balgoij is een van de projecten die meedoen aan de Dag van de Bouw, komende zaterdag. Het project betreft de nieuwbouw van 4 twee-onder-een-kapwoningen en 2 seniorenwoningen aan de Torenstraat 4.

Het project van bouwbedrijf AVH Bouw is het enige project in de gemeente Wijchen dat meedoet aan de landelijke Dag van de Bouw. Dit is een dag waarop bouwlocaties door heel Nederland hun bouwhekken openstellen om mensen kennis te laten maken met de positieve aspecten en de maatschappelijke betekenis van de bouw en infra.

Het project in Balgoij. Foto: AVH Bouw

Leegstand

Bij het project in Balgoij is de agrarische bestemming omgezet naar wonen. Op 2 maart 2021 besloot het college van burgemeester en wethouders om in te stemmen met het ontwerpbestemmingplan. Zowel ruimtelijk als milieutechnisch bestaan geen bezwaren tegen het plan. Bovendien voorkomt deze ontwikkeling leegstand van (voormalige) agrarische gebouwen, meent het college.

Kennismaken

Wie interesse heeft om nader kennis te maken met de bouwactiviteiten bij KPI66 is zaterdag 18 juni tussen 10.00 en 14.00 uur welkom. De verwachte opleverdatum van de woningen is 24 januari 2023.

Campagne

Het jaarlijkse evenement Dag van de Bouw wordt in 2022 voor de vijftiende keer georganiseerd. In 2019 bezochten ruim 77.000 mensen 140 projecten verspreid over heel Nederland. In 2020 en 2021 is er, als gevolg van de geldende coronamaatregelen, geen Dag van de Bouw geweest. Bouwend Nederland, de branchevereniging voor bouw- en infrabedrijven, is initiatiefnemer en organisator van deze dag die onderdeel is van de imago-campagne ‘De bouw maakt het’, waarmee Bouwend Nederland laat zien hoe belangrijk de bouw en infra is voor Nederland.

 

Reacties

Cookieinstellingen