Gevarieerd programma-aanbod theater ’t Mozaïek

Foto: CIZO Communicatie Wijchen

Het nieuwe seizoen van theater ’t Mozaïek telt namen als Pieter Derks, Joris Linssen, Nienke Plas, Stefano Keizers en Juf Roos. Naast de reguliere theatervoorstellingen zijn er nieuwe activiteiten als pubquizzen met livemuziek, moordmysteries en een kunstroof, waarbij teams het opnemen tegen elkaar.

Bekende namen die in het programma zijn te vinden zijn verder René Mioch, Roué Verveer, Diederik Jekel, Lebbis en Youp van ’t Hek (uitverkocht).

Jongerenvoorstellingen

Ook nieuw zijn de jongerenvoorstellingen van Young Wijchen waarin identiteit en roots een grote rol spelen. Met Saman Amini’s Integratieplan (cabaret), Ruben Chi’s CONVEYdANCE (hiphop), Onias Landveld (spoken word/verteller) en [email protected] (singer-songwriter) zorgen zij voor grote variatie. Deze variatie is terug te zien in de groei van de genres dans, theater en ‘specials’. Hieronder valt bijvoorbeeld de droogkomische magie van Steven Kazàn, het voetbalcollege van Wim Kieft en de zoektocht naar de gemiddelde Nederlander van Albert Klein Haneveld.

Stefano Keizers. Foto: Julie Hrudova

Wijchense artiesten

Wijchen zelf is goed vertegenwoordigd in dit programma. Bekende artiesten als Pieter Derks en LAKSHMI komen oorspronkelijk uit Wijchen, nieuwe talenten en studenten Sandra Pham en Thijmen van der Leegte woonden er tot voor kort nog, het trio ‘Puur zingt met liefde’ komt grotendeels uit Wijchen, en verder Jo Toonen, Allround DJ André en het Wijchens Amateur Toneel.

Maatschappelijke thema’s

Maatschappelijke thema’s zijn een rode draad in het nieuwe programma, want het theater wil met dit programma midden in de samenleving staan. Thema’s als dementie, discriminatie en integratie komen onder andere voorbij in shows van Teun Toebes, Naeeda Aurangzeb, Mohammed Azaay en Abdelkader Benali.

Kinderen

De jongste theaterbezoekers krijgen diverse YouTube-favorieten te zien: Dirk Scheele, Juf Roos, Sterrin Smalbrugge en Koos&Moos. Ook Pim en Pom komen in kleine setting peuters vermaken.

Het totale programma is te vinden op de website van Theater ’t Mozaïek.  De kaartverkoop is inmiddels begonnen.

Reacties

Cookieinstellingen