Vlinders kijken tijdens Nationale Nachtvlindernacht

Foto: De Vlinderstichting

Binnenkort wordt voor de achttiende keer de Nationale Nachtvlindernacht gehouden. Verspreid door het hele land zijn er dan op vrijdagavond 1 en zaterdagavond 2 juli excursies waarbij nachtvlinders worden gelokt met een felle lamp of met een zoet stroopje, waarna ze rustig kunnen worden bekeken. In Wijchen is vooralsnog geen excursie.

Juli is voor veel soorten dé nachtvlindermaand. Het is wel even geduld hebben voor de deelnemers, want de zon gaat pas iets na tienen onder. Maar dan kunnen ook meer dan 700 soorten worden gezien zoals de huismoeder, grijze stipspanner, gewone worteluil, gewone stofuil en graswortelvlinder, gewone grasmot, bonte brandnetelbladroller, gevlamde bladroller, grote appelbladroller en de zilverstreep- en bleke grasmot.

Excursie organiseren

Voor deze regio is een excursie gepland in Nijmegen die op vrijdag 1 juli om 21.30 start bij de ingang van de Natuurtuin Goffert (informatie via [email protected]). Wijchenaren die zelf een excursie willen organiseren, kunnen zich aanmelden bij De Vlinderstichting.

Men kan natuurlijk ook de nachtvlinders in de eigen tuin bekijken als ze nectar komen drinken bij bloemen. Sommige soorten bloemen verspreiden als het donker is heerlijke geuren om nachtvlinders aan te trekken.

Waarnemingen

Een van de doelen van de Nationale Nachtvlindernacht is het verzamelen van waarnemingen op veel verschillende plekken in het land. Die waarnemingen zijn door te geven via www.telmee.nl of www.waarneming.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen