Voorbereidingen voor triatlon zijn in volle gang

Foto: Triathlon Wijchen

De tweede editie van de Triathlon Wijchen wordt komende zondag gehouden. Om alles voor het grootschalige sportevenement zo goed mogelijk te laten verlopen zijn de voorbereidingen in volle gang. Dat betekent onder meer borden plaatsen voor afsluitingen en omleidingen.

De tweede Triathlon Wijchen (de eerste was in 2019) is georganiseerd door Triathlon Wijchen en Atletiek Vereniging Wijchen (AVW).

Hoogeerd

Er zijn bij deze triatlon 3 afstanden: de ¹⁄₄-, ¹⁄₈- en de ¹⁄₁₆-triatlon.  Start en finish van alle afstanden zijn bij Hotel Restaurant Zalen Hoogeerd aan de Maasbandijk in Niftrik. Aan het evenement doen 300 mensen mee.

Onderdelen

De start van de ¹⁄₄-triathlon is om 10.00 uur; de deelnemers moeten 1000 meter zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen.

De ¹⁄₈-triathlon begint om 11.30 uur en hierbij moeten de deelnemers 500 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen.

De ¹⁄₁₆-afstand begin om 12.25 uur. Deze deelnemers gaan 250 meter zwemmen, 7 kilometer fietsen en 2,5 kilometer hardlopen.

Om 13.15 uur volgt de prijsuitreiking.

Parcours

Het fietsparcours loopt over de Maasbandijk, langs de Loonse Waard en de Drutenseweg. Het parcours is geheel autovrij. Het afsluitende hardlooponderdeel gaat over de Maasbandijk.

Het parcours van het hardloopondereel van de triatlon. Foto: Google Maps

Zie ook:
Triathlon Wijchen en AVW organiseren triatlon

Het nieuws van wijchen.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina en deel berichten! Of krijg

gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Reacties

Cookieinstellingen