Raad akkoord met komst hotel bij Thermen Berendonck

Foto: Thermen Berendonck

Er komt een hotel bij wellnesscentrum Thermen Berendonck. De gemeenteraad ging donderdagavond akkoord met het voorstel van het college. Er komt een hotel met 102 kamers.

De oppositiepartijen hadden wel kritiek dat de plannen niet meegenomen worden in een integrale afweging van de toeristische ontwikkelingen in en rondom Alverna en het vennengebied. De coalitiepartijen menen evenals B en W dat het effect van het nieuwe hotel op Alverna en de natuur minimaal is. Uiteindelijk werd de beslisnota aangenomen met 4 tegenstemmers.

Overnachten

Tot nu toe kunnen bezoekers via Thermen hotelarrangementen boeken bij hotels in de regio, zoals Hotel Umberto, Hoogeerd in Niftrik en Van der Valk in Nijmegen-Lent. Dat is straks niet meer nodig omdat bezoekers van de sauna’s en baden dan in een luxe hotel op het terrein kunnen overnachten.

Duizend gasten

Het huidige wellnesscentrum zelf wordt niet vergroot of geïntensiveerd. De maximale capaciteit van Thermen Berendonck is en blijft 1000 gasten per dag. Er is in de nieuwe situatie sprake van een overcapaciteit van 28 procent (circa 131 parkeerplaatsen) en de parkeervoorzieningen hoeven dan ook niet uitgebreid te worden.

Natuurinclusief

Om mogelijke bezwaren tegen de plannen en het verdwijnen van groen in te dammen, hebben de initiatiefnemers vooraf overleg gevoerd met diverse belangenorganisaties (IVN, Vereniging Natuur & Milieu Wijchen, Vogelwerkgroep Nijmegen). In overleg met deze organisaties is overeengekomen om de hotelaccommodatie op natuurinclusieve wijze te bouwen.

Hier de behandeling van het agendapunt over het hotel bij Thermen Berendonck in de gemeenteraadsvergadering van donderdag 30 juni:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen