Gemeenten passen steeds vaker route-informatie aan

Foto: Pixabay

Gemeenten laten steeds vaker verouderde route-informatie aanpassen in Google Maps. Ook al ligt de verantwoordelijkheid voor het aanpassen van de kaarten niet bij gemeenten, zij ervaren wel de gevolgen van ‘verkeerde’ route-informatie.

In een artikel op VerkeersNet is te lezen dat gemeenten steeds meer het heft in handen nemen bij het updaten van de routes of dat uitbesteden aan een bureau als Localyse.

Irritatie

Wegafsluitingen en omleidingsborden, waardoor automobilisten moeten omkeren om een andere route te zoeken, kunnen tot gevaarlijke situaties op de weg leiden en irritatie bij omwonenden. Gemeenten willen dit voorkomen.

Bewustzijn

Volgens Jelle Draijer van Localyse blijkt de ‘beste route’ niet altijd goed: zo wordt soms vrachtverkeer langs een basisschool geleid.

Localyse hoopt dat het bewustzijn bij gemeenten wordt aangewakkerd dat het aanpassen van publieke kaarten onderdeel zou moeten zijn van projecten in de openbare ruimte.

Onderzoek

Alleen al Google Maps wordt door meer dan de helft van de Nederlandse automobilisten  onderweg gebruikt, bleek eerder dit jaar uit onderzoek. Gemeenten die de kaarten kloppend maken zijn onder meer Zoeterwoude, Roermond en Amsterdam.

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen