Q-koortsevent gaat op laatste moment niet door

Foto: Pixabay

Het bestuur van Stichting Q-uestion heeft besloten om de bijeenkomst in Herpen op 16 juli niet door te laten gaan. Dat doet ze op basis van 3 afzonderlijke medische adviezen. Er hadden zich al 400 mensen aangemeld.

De reden om het zomerevent niet door te laten gaan, is dat het aantal coronabesmettingen blijft stijgen; de laatste week zelfs met 29 procent tot ongeveer 35.000. Vanwege de kwetsbare gezondheid van veel Q-koortspatiënten is besloten tot afgelasting.

Besmettingen

“We hebben gesprekken gevoerd met experts van de GGD, een huisarts en een epidemioloog. Daaruit is duidelijk geworden dat bij een evenement van deze grootte zeker besmettingen plaats zullen vinden en de vaccinatie niet afdoende beschermt. Wij hebben dan geen andere keuze dan niemand hieraan bloot te stellen nu”, aldus het bestuur van de stichting.

Webinar

De reeds geplande Q-Detect-testen van Innatoss gaan gewoon door; de ingeschreven personen ontvangen daar een persoonlijk bericht over met uitnodiging. Na de vakantieperiode wordt een webinar gehouden met onder meer aandacht voor de wetenschappelijke onderzoeken naar Q-koorts en de gevolgen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen