Raad vergadert vanmiddag over Perspectiefnota 2022

Foto: CIZO Communicatie Wijchen

Op de agenda van de gemeenteraadsvergadering van vandaag, 7 juli, staat onder meer de Perspectiefnota. De vergadering is vanaf 16.30 uur live te volgen via deze site.

Het uitgangspunt voor de Perspectiefnota 2022 is dat Wijchen de komende jaren een financieel gezonde gemeente blijft met een hoog voorzieningenniveau tegen beperkte lasten.

In het nieuwe coalitieakkoord ‘Samen verschil maken’ heeft het college van de gemeente Wijchen zijn ambities verwoord voor de periode 2022-2026.

Financiële ruimte

Wethouder Geert Gerrits van Financiën zei eerder op de site van wijchen.nieuws.nl: “Niet alleen met onze projecten en plannen, maar ook met onze financiën blijven we op koers. Onze begroting voor 2022-2026 is structureel sluitend. Dat betekent dat we de komende jaren financiële ruimte hebben om onze ambities uit het nieuwe coalitieakkoord waar te maken.”

Duurzaamheidsfonds

PvdA Wijchen wil van de meevaller van 3 miljoen over 2021 onder meer de hondenbelasting afschaffen, een duurzaamheidsfonds voor de minima en een bewaakte fietsenstalling in het centrum. Bij de behandeling van de Perspectiefnota vanavond komt de PvdA terug op de voorstellen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen