Herinneringsronde RIVM voor coronavaccinaties

Foto: PxHere / Ali Raza CC0

Er vallen weer herinneringsbrieven van het RIVM op de deurmat bij alle volwassenen die nog geen coronabooster of herhaalprik hebben gehaald, terwijl zij hier wel voor in aanmerking komen. In totaal verstuurt het RIVM ruim 4 miljoen brieven in een periode van 2 weken. Het gaat volgens het RIVM ‘beslist niet’ om een nieuwe vaccinatieronde.

Minister Ernst Kuipers van Volksgezondheid riep op 22 juni alle inwoners op om zich aan de basismaatregelen te houden om een besmetting met corona te voorkomen. Daarnaast is een herinneringsactie gestart om de coronaprikken te halen.

Boostervaccinatie

Iedere volwassene onder de 60 jaar komt in aanmerking voor een basisserie (de eerste prikken) en een boosterprik. De boostervaccinatie brengt de basisbescherming weer op peil. Iedereen van 60 jaar en ouder kan ook nog een herhaalprik krijgen. Dit geldt ook voor mensen met een ernstige afweerstoornis.

Afspraak maken

Bij deze groepen neemt de bescherming tegen ernstige ziekte door corona sneller af. Met een herhaalprik blijven zij goed beschermd. De werking van de coronaprikken is steeds dezelfde. Bovendien zorgt elke herhaalprik ervoor dat de kwaliteit van het afweersysteem verbetert.

Met de DigiD kan men online een afspraak maken. Dat kan ook telefonisch door te bellen naar 0800-7070. Dit nummer is gratis bereikbaar van 08.00 tot 20.00 uur.

Zonder afspraak

Wie een afspraak maakt via telefoon of website hoeft meestal minder lang te wachten. Inn deze regio kan men zonder afspraak terecht op de priklocatie aan de Weg door Jonkerbos 10 in Nijmegen. Neem altijd een identiteitsbewijs mee naar de priklocatie en liefst ook de brief en de ingevulde gezondheidsverklaring die met de brief is meegestuurd.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen