Escaperoute Museum Kasteel Wijchen vernieuwd

Foto: Museum Kasteel Wijchen

In Museum Kasteel Wijchen kan vanaf maandag 25 juli de vernieuwde escaperoute ‘Het verloren Verhaal van Gelderland’ worden gespeeld. Met het kraken van codes en het oplossen van puzzels wordt voorkomen dat het verhaal van Gelderland wordt gewist.

Het Verloren Verhaal van Gelderland is een route die in verschillende musea gespeeld kan worden. Bij het spelen van dit spel wordt de collectie van het museum gered. Dit doen de deelnemers door met een team puzzels op te lossen en raadsels te ontrafelen, maar ook door het zoeken van topstukken in de collectie.

Vernieuwde route

De escaperoute is in 2019 gelanceerd in Museum Kasteel Wijchen. In 2020/2021 heeft het museum een metamorfose ondergaan waardoor de puzzels en raadsels niet meer aansloten bij de vernieuwde inrichting. Daarom is de escaperoute herzien en zijn diverse puzzels en raadsels vervangen voor nieuwe puzzels.

Deelname

De escaperoute duurt ongeveer 1,5 uur en wordt gespeeld in teams van 2 tot 5 deelnemers vanaf 8 jaar. Er wordt geadviseerd om tenminste 1 volwassene onderdeel van de groep te laten zijn. De prijs van de escaperoute bedraagt 25 euro per team boven op de reguliere toegangsprijs van het museum. Vooraf reserveren is noodzakelijk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen