Gastgezinnen gezocht voor buitenlandse studenten

Foto: Travel Active

Eind augustus komen tientallen uitwisselingsstudenten van over de hele wereld naar Nederland om voor een periode van 3 tot 10 maanden ondergedompeld te worden in de Nederlandse cultuur, taal en tradities.

De scholieren wonen bij gastgezinnen en gaan naar de middelbare school. In het voortgezet onderwijs in Wijchen, waar internationalisering een steeds belangrijker thema wordt, zijn de studenten welkom.  

Uitwisseling

Elk jaar komen er vele internationale scholieren naar Nederland om een uitwisseling te ervaren. Via het ‘High School Holland’-programma van Travel Active High School Holland kunnen jongeren uit het buitenland tussen de 14 en 18 jaar naar Nederland komen.

Ons land blijkt steeds populairder te worden als ‘high school’ bestemming. Nederland wordt gezien als een veilig en gastvrij land. Het High School Holland programma groeit; voor een aantal studenten die eind augustus naar Nederland komen is de organisatie onder meer in Wijchen nog op zoek naar een gastgezin dat deze studenten een thuis kan bieden voor 3, 5 of 10 maanden.

Studenten

Zo wordt een gastgezin gezocht voor onder anderen Ryoko uit Japan, ze speelt gitaar wat ze graag wil voortzetten in Nederland. De Portugese Victor zou ook graag een tijdje in Nederland willen wonen. Hij is geïnteresseerd in computerwetenschappen en wil graag een nieuwe taal, gewoontes en cultuur leren kennen. Ook Lucia uit Italië en de Taiwanese Jie-Sen willen de Nederlandse taal onder de knie krijgen. Verder zijn ze erg nieuwsgierig naar de Nederlandse geschiedenis.

Foto: Travel Active High School Holland

Op de website van High School Holland staan alle alle studenten die deze zomer naar Nederland komen. 

Begeleider

Gedurende de uitwisseling worden het gastgezin en de student begeleid door een Local Coordinator. Deze begeleider is de steun en toeverlaat van scholier en gastgezin. Travel Active organiseert evenementen voor scholieren en gastgezinnen, zodat zij elkaar leren kennen en ervaringen kunnen uitwisselen. Gastgezin zijn voor een buitenlandse scholier is op vrijwillige basis. Het gastgezin voorziet in kost en inwoning. De overige kosten zijn voor rekening van de scholier of Travel Active.

Voor informatie over het High School Holland programma, kan contact worden opgenomen via [email protected], telefoon 085-222 48 10 of de website te bezoeken.

 

 

 

 

 

Reacties

Cookieinstellingen