Gevangenisstraf en tbs voor brandstichter

Foto: de Rechtspraak

De rechtbank in Zutphen heeft een 27-jarige man uit Wolfheze veroordeeld voor het stichten van 2 branden en een poging daartoe in Wijchen. De man krijgt een gevangenisstraf van 262 dagen. Daarbij legt de rechtbank hem een tbs-maatregel met voorwaarden op en moet de man bijna 20.000 euro schadevergoeding betalen.

In juni 2021 – in een tijdsbestek van 8 dagen – stichtte de man brand bij meerdere bedrijven in Wijchen.  Supermarkt Tayba in de Spoorstraat en Eethuis Wijchen in de Burchtstraat raakten zwaar beschadigd. Een derde brandstichtpoging bij Pizzeria Zuid mislukte. De branden leverden gevaar op voor de bewoners van de woningen boven de bedrijven en voor de zoon van de supermarkteigenaar die in het bedrijfspand sliep.

Tbs-maatregel

De gevangenisstraf zat de man, die ten tijde van de brandstichtingen in Wijchen woonde,  al in voorlopige hechtenis uit, hij hoeft dus niet terug de cel in. Omdat bij de man een stoornis is vastgesteld legt de rechtbank hem ook tbs met voorwaarden op. Wanneer hij zich niet aan de voorwaarden houdt kan dit worden omgezet in tbs met dwangverpleging.

Schadevergoeding

Tot slot moet de man een schadevergoeding van in totaal bijna 20.000 euro betalen aan de eigenaar van de supermarkt, diens zoon en aan 2 mensen die boven de winkel wonen.

(Bron: de Rechtspraak)

 

Reacties

Cookieinstellingen