Zomeractiviteiten de Bibliotheek Wijchen en SOC de Villa

Bij het 'Wiegges koffieloopje' staat het Wijchense dialect centraal.
Bij het 'Wiegges koffieloopje' staat het Wijchense dialect centraal.
Foto: wijchen.nieuws.nl

Voor iedereen die deze zomer andere mensen wil ontmoeten of iets wil leren biedt de Bibliotheek Wijchen samen met SOC de Villa een gevarieerd aanbod aan zomeractiviteiten aan.

Van een hoorcollege kunstgeschiedenis tot een cursus veilig online winkelen; van een introductieles Frans tot een wandeling over het Wiegges Praotpad.

SOC de Villa

SOC de Villa is een senioren ontmoetingscentrum voor het centrum van Wijchen dat is gehuisvest in Villa Sterrebosch. Op dinsdag, woensdag en donderdag kunnen senioren binnenlopen voor een kopje koffie en een praatje en er worden allerlei activiteiten georganiseerd.

Samen met de Bibliotheek zijn er diverse activiteiten georganiseerd. Zo exposeert Michiel Heijmans vanaf 2 augustus met Parijs tussendoor.  Heijmans is gespecialiseerd in straat- en portretfotografie en organiseert regelmatig fotowandelingen.

Boekenproeverij

Op dinsdag 2 augustus neemt Lisa Maagdenberg van de podcast Wat Lisa Leest de bezoekers in sneltreinvaart mee door verschillende boeken. Op woensdag 3 augustus is er het Wiegges Koffieloopje waarin Marion Willems – geboren en getogen in Wijchen – de gids is op een tocht door het Wijchens dialect.

Diabetes

Op maandag 8 augustus is er een lezing van Marian Nillesen onder de titel ‘Leefstijl als medicijn bij diabetes’. Zij vertelt wat jezelf nog meer kunt doen om diabetes te voorkomen, te verbeteren of om te keren, behalve medicijngebruik?

Het complete programma van de zomeractiviteiten is te zien op de website van de Bibliotheek Wijchen.

 

 

 

Reacties

Cookieinstellingen