Omgevingsdienst controleerde al 18 bedrijven

Foto: Pixabay

De Omgevingsdienst Regio Nijmegen (ODRN) heeft dit jaar 18 controles uitgevoerd bij bedrijven met een energiebesparingsplicht. Gemikt wordt op in totaal 34 controles in 2022. Dit komt neer op bijna 3 controles per maand.

Dit antwoord het college van burgemeester en wethouders op vragen van de PvdA. De fractie wilde weten welke maatregelen er op dit moment worden genomen door de ODRN om bedrijven te houden aan de energiebesparingsplicht en hoe vaak de bedrijven worden gecontroleerd.

ODRN

De ODRN geeft omgevingsvergunningen af voor bijvoorbeeld bouw of milieu, houdt toezicht en geeft advies. Dit doet de dienst in opdracht van 6 gemeenten in de regio en de provincies Gelderland en Overijssel.

Handhaving

Het is nog niet duidelijk hoe de gemeente bedrijven gaat aanspreken op hun plicht. In overleg met de ODRN zal er een programma moeten komen met handhaving nadat een bedrijf bij een hercontrole nog steeds in gebreke is gebleven, antwoordt het college. Het kabinet komt hoogstwaarschijnlijk met meer bevoegdheden en middelen voor handhaving door de omgevingsdiensten.

Energieloket

De gemeente heeft het voornemen om vanaf dit najaar een energieloket voor bedrijven te starten waar zij informatie en advies kunnen krijgen over maatregelen, subsidies en uitvoerende bedrijven zoals installateurs.

 

Reacties

Cookieinstellingen